Boterkoek met vanille

Hollands gebak

Een lekkere boterkoek zelf maken. 

Een redelijk basisrecept boterkoek met vanillesuiker als extraatje. Super heerlijk, en makkelijk te maken.

Boterkoek met Vanille Ingrediƫnten

  • 300 gram bloem
  • 225 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 275 gram boter
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel melk of een half geklutst ei

Boterkoek met Vanille Recept

  • Boter de boterkoekvorm van 26 cm. doorsnede in
  • Neem een mengkom de zeef hierin de bloem
  • Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker, de boter en het zout toe en kneed hiervan een mooi samenhangend deeg
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Neem het deeg uit de mengkom en doe het in de boterkoekvorm
  • Druk het boterkoekdeeg redelijk aan met de hand
  • Bestrijk de boterkoek met wat los geklopt ei of met wat melk
  • Trek er met een vork wat lijnen in of ruitjes
  • Zet de boterkoek in het midden van de voorverwarmde oven en bak de boterkoek met vanille gaar in ongeveer 15 minuten
  • De boterkoek is klaar als deze mooi goudbruin is geworden
  • Laat de boterkoek redelijk afkoelen in de vorm, minimaal een kwartiertje, anders is de kans groot dat de koek breekt bij het eruit halen
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin