Boterkoek met vanille
Hollands gebak
Een lekkere boterkoek zelf maken.
Een redelijk basisrecept boterkoek met vanillesuiker als extraatje. Super heerlijk, en makkelijk te maken.
Boterkoek met Vanille Ingrediƫnten
- 300 gram bloem
- 225 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 275 gram boter
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel melk of een half geklutst ei
Boterkoek met Vanille Recept
- Boter de boterkoekvorm van 26 cm. doorsnede in
- Neem een mengkom de zeef hierin de bloem
- Voeg de basterdsuiker, de vanillesuiker, de boter en het zout toe en kneed hiervan een mooi samenhangend deeg
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Neem het deeg uit de mengkom en doe het in de boterkoekvorm
- Druk het boterkoekdeeg redelijk aan met de hand
- Bestrijk de boterkoek met wat los geklopt ei of met wat melk
- Trek er met een vork wat lijnen in of ruitjes
- Zet de boterkoek in het midden van de voorverwarmde oven en bak de boterkoek met vanille gaar in ongeveer 15 minuten
- De boterkoek is klaar als deze mooi goudbruin is geworden
- Laat de boterkoek redelijk afkoelen in de vorm, minimaal een kwartiertje, anders is de kans groot dat de koek breekt bij het eruit halen